вівторок, 21 червня 2022 07:28

Спецтема: Війна Росії проти України

На Донбасі ЗСУ змусили окупантів тікати на трьох напрямках

На Донбасі ЗСУ змусили окупантів тікати на трьох напрямках
ЗСУ успішно зупиняють штурм окупантів на Донбасі. Фото: Генштаб

На Слов'янському напрямку, неподалік Богородичного та Долини, українські воїни відбили штурмові дії окупантів.

Ворог систематично обстрілював Грушуваху, Вірнопілля, Адамівку, Мазанівку. Вдарив по об'єктах інфраструктури неподалік Богородичного. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України в Facebook.

Біля Сіверськодонецька окупанти продовжують обстрілювати підрозділи ЗСУ із артилерії різних калібрів. З авіації вдарили по Устинівці, Гірському та Лисичанську.

Штурмують Сіверськодонецьк. Хочуть встановити повний контроль над містом. Окрім цього міста, наші воїни успішно протидіють штурмам в районах населених пунктів Сиротине та Біла Гора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти закидали "Градами" школу в Авдіївці: показали наслідки

На Курахівському напрямку ЗСУ відкинули окупантів в районі Мар'їнки. Противник безславно втік.

На Бахмутському напрямку, в районах населених пунктів Миколаївка, Вершина та Семигір'я, противник веде наступальні дії. Бої тривають. Крім того, ворог цинічно обстріляв цивільну інфраструктуру неподалік Покровського, Миколаївки та Білогорівки.

На Краматорському, Запорізькому та Новопавлівському напрямках ворог не наступає. Періодично обстрілює позиції ЗСУ зі ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню та мінометів по лінії зіткнення.

На Авдіївському напрямку здійснив авіаудар в районі Нью-Йорка. Крім цього обстріляв Очеретине, Авдіївку, Кам'янку, Нетайлово, Микільське та Оріхове.

Російські окупанти, можливо, захоплять Сіверськодонецьк найближчим часом. Це станеться за умови концентрації більшої частини сил на цьому напрямку.

На Луганщині важка ситуація. Але українські захисники тримають оборону. Росіяни четвертий місяць не можуть пройти невелику частину Луганщини. Війська Росії трохи просунулися на околицях Сіверськодонецька, проте застопорилися на інших напрямках наступу. На Донеччині наступ провалюється.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі ЗСУ змусили окупантів тікати на трьох напрямках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути