Ексклюзиви
середа, 10 жовтня 2018 20:46

На Донбасі трагічно загинуло двоє військових

На Донбасі трагічно загинуло двоє військових
На Донбасі підірвалися двоє українських військових. Фото: Day

Впродовж дня російські окупаційні війська 10 разів порушили режим припинення вогню.

Зафіксовано 2 випадки застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами. Про це повідомляє прес-служба Операції об'єднаних сил в Facebook.

Як зазначається, бойовики відкривали прицільний вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по українських позиціях в районі населених пунктів Кримське, Золоте, Травневе, Красногорівка, Старогнатівка, Гнутове та Лебединське.

"Опорні пункти наших військ поблизу Травневого були обстріляні з мінометів 120-го калібру, а позиції біля Гнутового – з мінометів калібру 82 мм. Крім того, по захисниках Кримського та Травневого ворог вів вогонь з озброєння бойових машин піхоти, а по позиціях Об'єднаних сил в районі населених пунктів Золоте та Гнутове – з протитанкових ракетних комплексів. Також по оборонцях Гнутового вівся снайперський вогонь", - розповіли у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін призначив нового "керуючого" ДНР і ЛНР

На жаль, під час виконання бойового завдання на Донецькому напрямку двоє військових загинули через спрацювання ворожого вибухового пристрою. Також один військовослужбовець зазнав поранень на позиції в районі Бахмутської траси.

Бойовикам ЛНР російські командири видали форму СБУ. Імовірно, для того, аби влаштовували провокації.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі трагічно загинуло двоє військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути