пʼятниця, 15 травня 2020 14:34

На Донбасі склалася катастрофічна ситуація із Covid-19

На Донбасі склалася катастрофічна ситуація із Covid-19
На окупованих територіях стався спалах коронавірусу. Фото: pixabay.com

Влада так званих ЛДНР, які контролює Росія, визнала збільшення кількості інфікованих протягом тижня.

Як повідомляє пресслужба МінТОТ, найгірша ситуація - на Луганщині.

Найскладніша ситуація з епідемією залишається на тимчасово окупованій території Луганщини.

"У період з 5 по 14 травня кількість інфікованих "офіційно" збільшилась на 90%. Водночас характер оприлюднення "офіційних даних" свідчить про наявність маніпуляцій і брак тестів. Відомості подаються нерівномірно і з перервами на кілька днів", - йдеться в повідомленні.

Також, попри заяви підконтрольної РФ окупаційної адміністрації про контроль над поширенням захворювання, Луганську міську дитячу лікарню №1 реорганізовують під заклад для прийому осіб, які контактували з хворими на коронавірус, інфекційне відділення лікарні №15 (смт Ювілейне, м. Луганськ) вже заповнене хворими на 100%.

Станом на 12 травня у місті Довжанськ помер як мінімум один лікар, хворий на коронавірус, однак окупаційна адміністрація це приховує.

На тлі часткових послаблень карантину, які здійснюються з пропагандистською метою, зберігається режим суворої ізоляції для мешканців міст Алчевськ, Перевальськ, Первомайськ та Довжанськ. До переліку населених пунктів з суворою самоізоляцією додано селище Сентяківка (раніше Фрунзе, Слов'яносербський район).

13 травня в Алчевську відбувся мітинг підприємців, які вимагали скасування жорсткого карантину, адже повністю втратили заробіток.

На тимчасово окупованій Донеччині протягом тижня кількість визнаних фактів захворювання зросла на 25%. Найбільше нових випадків зафіксовано 9 травня - 24, ще 15 зареєстрували 12 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус: Україна вимагає від ОБСЄ слідкувати за ситуацією на Донбасі

"Водночас тенденція до приховування летальних випадків на ТОТ ДО триває", - повідомили у міністерстві.

За наявною інформацією, 7 травня зафіксовано сплеск захворювання серед медперсоналу лікарні у місті Докучаєвськ. 8 травня одна з медичних сестер гінекологічного відділення померла, однак у її діагнозі зроблено запис "двостороння пневмонія" без згадки про коронавірус.

Лікарню переведено на обмежений режим роботи, працівникам і пацієнтам суворо заборонено повідомляти будь-які дані, 8 травня у них тимчасово вилучались телефони для недопущення поширення відомостей про реальний стан.

Раніше стало відомо, що в окупованому Довжанську медики масово хворіють на коронавірус.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі склалася катастрофічна ситуація із Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути