четвер, 14 травня 2020 17:43

В окупованому місті медики масово захворіли на коронавірус

В окупованому місті медики масово захворіли на коронавірус
В ЛНР стався спалах коронавірусу серед медиків. Фото: pixabay.com

На окупованій Луганщині зараження коронавірусом підтвердили у 51 жителя Довжанську та навколишніх селищ, з них більше половини – це медики (дані на 12 травня).

Як повідомляють місцеві жителі в соцмережах, двоє медиків померли, проте офіційно причиною їхньої смерті встановлені інші діагнози.

Одна з померлих – ендокринолог Лідія Висоцька лікувалася в інфекційному відділенні Червонопартизанська, пізніше її перевели у Довжанську реанімацію та під'єднали до апарату ШВЛ. До хвороби вона часто відвідувала Хрустальний (Красний Луч), де раніше був зареєстрований спалах коронавірусної інфекції. Проте причиною смерті медпрацівниці вказали ниркову недостатність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЛНР російський військовий радник намагався вкоротити собі віку

Хворих госпіталізують до міськлікарні №2 Червонопартизанська. У місцевій СЕС запевнили, що більшість пацієнтів переносять захворювання в середній або легкій формі, хоча одному все ж знадобилася штучна вентиляція легенів.

Місцеві жителі причиною спалаху називають відсутність у медиків елементарних засобів індивідуального захисту – захисних костюмів, респіраторів, рукавичок, засобів для дезінфекції.

Також вони скаржаться на те, що в аптеках міста неможливо знайти навіть елементарних медпрепаратів і засобів: бинтів, вати, марлі, антисептиків, противірусних препаратів тощо.

"Діди б не зрозуміли": в так званій ДНР спаплюжили пам'ятний знак до Дня Перемоги.

Зараз ви читаєте новину «В окупованому місті медики масово захворіли на коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути