вівторок, 14 грудня 2021 07:22

На Донбасі понад 800 разів зривали "тишу" - ОБСЄ 

На Донбасі понад 800 разів зривали "тишу" - ОБСЄ 
Місія ОБСЄ на вихідних нарахувала на Донбасі понад 800 порушень перемир'я. Фото: УНІАН

За минулі вихідні, 10-12 грудня, Організація з безпеки і співробітництва в Європі зафіксували 810 порушень режиму припинення вогню на Донбасі.

Про це йдеться у щоденному звіті СММ ОБСЄ за 13 грудня.

"У період із вечора 10 до вечора 12 грудня в Донецькій області Місія зафіксувала 211 порушень режиму припинення вогню, зокрема 30 вибухів. Три вибухи в повітрі, один розрив боєприпасу та 29 вибухів невизначеного походження", - йдеться у звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Багато російських солдатів повернуться в гробах" - Резніков про можливий напад РФ на Україну

Більшість порушень на Донеччині сталася в районах Широкине, Південне, Залізне. Там фіксували вибухи, черги з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

На Луганщині ситуація була найбільш небезпечною. Там за вихідні зафіксували аж 599 порушень режиму припинення вогню, зокрема 107 вибухів невизначеного походження.

Більшість порушень сталося поблизу ділянки розведення в районі населеного пункту Золоте. Там фіксували вибухи, вибухи АГС, черги з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. У районі Попасної гриміли міномети.

12 грудня в районі ООС український військовослужбовець отримав мінно-вибухову травму, спричинену пластиковою міною. Вона заборонена міжнародними конвенціями. Поранений – 49-річний лейтенант. Його стан медики оцінюють як середньої тяжкості.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі понад 800 разів зривали "тишу" - ОБСЄ ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути