понеділок, 13 грудня 2021 00:37

На Донбасі український боєць підірвався на забороненій ворожій міні

На Донбасі український боєць підірвався на забороненій ворожій міні
Поранений – 49-річний лейтенант Збройних сил України. Фото: ООС

У неділю в районі ООС український військовослужбовець отримав мінно-вибухову травму, спричинену пластиковою міною, що заборонена міжнародними конвенціями.

Про це повідомляє ОТУ "Північ" на сторінці у Facebook. Поранений – 49-річний лейтенант Збройних сил України. На даний час його стан медики оцінюють як середньої тяжкості.

"Як з'ясувалося під час огляду пораненого, противник на лінії вогневого зіткнення застосовує дистанційне мінування пластиковими мінами, які є забороненими міжнародними конвенціями через спричинення значних страждань постраждалому як під час підриву на даному вибуховому пристрої, так і під час вилучення осколків з тіла пораненого", - сказано у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі поранили військового ЗСУ

За даним випадком буде проведено розслідування, матеріали якого разом з уламками вибухового пристрою, вилученими з тіла постраждалого, будуть надані міжнародним спостережним організаціям.

Протягом минулої доби на Донбасі з боку ворога зафіксували три порушення режиму припинення вогню. Зокрема, в напрямку Піщаного на Луганщині окупанти вели вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі український боєць підірвався на забороненій ворожій міні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути