неділя, 07 листопада 2021 05:39

На Донбасі окупанти скинули з дрона боєприпас на позиції ЗСУ - ОБСЄ

На Донбасі окупанти скинули з дрона боєприпас на позиції ЗСУ - ОБСЄ
На Луганщині пролетів ворожий безпілотник та скинув боєприпас. Фото: ООС

СММ ОБСЄ зафіксувала, як над позиціями ЗС України біля Болотеного на Луганщині пролетів ворожий безпілотник та скинув боєприпас, який розірвався, у тому числі у безпосередній близькості від спостерігачів. Це випливає з опублікованого на сайті ОБСЄ оперативного звіту Спеціальної моніторингової місії цієї Організації в Україні.

Згідно з ним, о 14:15 6 листопада, патрулюючи на західній околиці н. п. Болотене (підконтрольний урядові, 22 км на північний схід від Луганська), команда Місії чула 4 черги зі стрілецької зброї на відстані менше ніж 50 м на південь від свого місцеположення. Після цього, члени патруля СММ негайно повернулися в автомобілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія систематично поставляє на Донбас зброю та боєприпаси - ЗМІ

"Через кілька секунд, коли патруль уже рухався, команда Місії бачила, як військовослужбовці Збройних Сил України стріляли в повітря, а також як сірий безпілотний літальний апарат (БПЛА) малого радіуса дії, який не належав СММ, пролітав на висоті 100–150 м над позиціями Збройних Сил України, а згодом — над патрулем Місії попри те, що досягнута 22 липня 2020 року домовленість щодо Заходів із посилення режиму припинення вогню передбачає заборону на використання будь-яких видів літальних апаратів", - йдеться у звіті.

Зазначається, що через хвилину, о 14:16, коли патруль продовжував рух, "спостерігачі чули та бачили 1 вибух від розриву боєприпасу приблизно за 20–30 м на південний схід від свого місцеположення".

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі окупанти скинули з дрона боєприпас на позиції ЗСУ - ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути