пʼятниця, 05 листопада 2021 06:42

Україна нарощуватиме використання безпілотників Bayraktar - начальник генштабу ЗСУ

Україна нарощуватиме використання безпілотників Bayraktar - начальник генштабу ЗСУ
Скріншот знищення безпілотником Bayraktar російської батареї гаубиць / Скріншот із сторінки ООС в Facebook

Вище військове керівництво ЗСУ змушене було застосувати безпілотник Bayraktar після того, як російські найманці вбили і поранили кількох українських військових, а ОБСЄ та дипломатія не спрацювали, аби заспокоїти окупантів.

Про це заявив начальник генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант Сергій Шаптала в ефірі програми "Право на владу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На мітингу антивакцинаторів дякують Росії і кричать про "один народ"

"Ми бачили, що відбувався обстріл наших солдатів. Російські окупаційні війська порушили Мінські угоди, поставили причепну артилерію, яка обстрілювала наші позиції, де загинув наш військовий і був поранений ще один. ОБСЄ не спрацювало, нота дипломатії теж. Тоді головнокомандувач вирішив відповісти стрільбою з Bayraktar", - сказав Шаптала.

За його словами, відповідь артилерією українських військових була б порушенням Мінських угод. Шаптала спростував інформацію російських ЗМІ, що начебто Bayraktar залетів на тимчасово непідконтрольну Україні територію.

"Якби залетів на їхню територію, то вони б скористались нагодою і знищили його. Ми не порушували лінії розмежування. Росіяни порушили дистанцію, на яку слід відвести артилерію, підтягнули її знову на передній край", - сказав він.

За його словами, українські військові надалі застосовуватимуть всю необхідну зброю у відповідь на обстріли бойовиків.

"Нам держава закупляє Bayraktar. У нас вони на озброєнні. На цьому не зупиняємося. Будемо їх нарощувати. Та ситуація, яку зараз обговорюють - правильно ми застосували Bayraktar", - заявив він.

26 жовтня ЗСУ вперше застосували у зоні проведення ООС розвідувально-ударний безпілотний комплекс Bayraktar у відповідь на те, що з 14:25 до 15:15 батарея гаубиць Д-30 російсько-терористичних військ обстрілювала позицій ООМ в районі населеного пункту Гранітне. Два військові ЗСУ під час обстрілу були поранені, один із них загинув. Із початком обстрілу через ОБСЄ невідкладно висунули вимогу припинити вогонь і надіслали ноту дипломатичними каналами.

Контррозвідники СБУ викрили на Донеччині членів агентурної мережі, що діяла під кураторством ФСБ РФ. Координував її один із бойовиків розвідувального підрозділу ДНР, повідомили в пресцентрі СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Україна нарощуватиме використання безпілотників Bayraktar - начальник генштабу ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути