пʼятниця, 16 вересня 2022 14:43

Спецтема: Війна Росії проти України

"Мобілізовані" з ОРДО перестали виходити на зв'язок після відмови воювати – розвідка

"Мобілізовані" з ОРДО перестали виходити на зв'язок після відмови воювати – розвідка
В Горлівці, внаслідок "мобілізації" до окупаційної армії, практично не залишилось чоловіків. Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Російські командири погрожували відправити на передову без зброї "мобілізованих" на війну проти України в Горлівці на Донеччині.

Це остання інформація, що надійшла від "мобілізованих", які відмовилися воювати. На зв'язок вони не виходять вже п'ять днів. Про це повідомило Головне управління української розвідки в Telegram 16 вересня.

"Чоловіки з Горлівки (так звана ДНР. – Gazeta.ua), яких раніше "мобілізували" до складу 9-го окремого полку морської піхоти 1-го армійського корпусу окупаційних військ, не виходять на зв'язок з 11 вересня. Відомо, що перед цим вони перебували в окупованих районах Херсонської області та відмовилися брати участь у бойових діях", – ідеться в повідомленні.

За даними відомства, в Горлівці залишилися лише жінки, діти й літні люди. Усе через "мобілізацію".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Донецьку знову мобілізують чоловіків - Андрющенко розповів деталі

У місті шукають чоловіків призовного віку. Тривають облави на Центральному ринку, місцях громадського відвідування, магазинах, ТЦ, АЗС тощо. Бойовикам дали завдання "мобілізувати" 6 тис. місцевих мешканців.

"Враховуючи попередні "призовні кампанії" і втечу великої кількості чоловіків з міста, окупанти не можуть набрати достатню кількість людей під "мобілізацію". Натомість ці заходи суттєво збільшують соціальну напругу", – пояснили в ГУР.

"Мобілізовані" в так званих ЛДНР чоловіки вважають себе "рабами" російських окупантів і радіють потрапити в український полон, розповів полонений з ОРДО. Його насильно мобілізували й привезли в розташування російських військ під Сумами. Російські офіцери використовували їх для риття окопів, а у вільний час "виховували" за всіма законами "дідівщини".

Російські загарбники примусово забрали на війну майже всіх чоловіків з так званої ДНР. Тому тепер псевдореспубліку називають ЖНР – Жіноча народна республіка.

Також відомо, що росіяни поповнюють свої лави людьми з інвалідністю. Загалом з ОРДЛО до лав терористів беруть усіх, кого вдалося спіймати. Їх кидають на передову як "гарматне м'ясо".

Зараз ви читаєте новину «"Мобілізовані" з ОРДО перестали виходити на зв'язок після відмови воювати – розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути