вівторок, 25 вересня 2018 07:28

"Мінськ" переносити не будуть: Росія та окупанти проти

"Мінськ" переносити не будуть: Росія та окупанти проти
Переговори контактної групи щодо врегулювання конфлікту в Донбасі поки не будуть перенесені з Мінська. РФ та самопроголошена ДНР проти. Фото - 5 канал

Переговори контактної групи щодо врегулювання конфлікту в Донбасі поки не будуть перенесені з Мінська, як того вимагав постійний представник України в ООН Володимир Єльченко.

Це не допоможе врегулюванню конфлікту. Крім того, самопроголошена ДНР на такий крок не погодиться. Про це повідомляє газета "Известия" з посиланням на два російських дипломатичних джерела. Також інформацію підтвердили глава комітету Держдуми по СНД, євразійській інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками Леонід Калашников і депутат "Народної ради" ДНР Мирослав Руденко.

"Це суто політична заява. Від зміни місць проведення переговорів ситуація не зміниться. Більш того, ДНР" на це не піде", - запевнив Руденко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мінськ" ніхто переносити не буде - МінАТО

Інший співрозмовник зазначив, що столиця Білорусії була обрана як найбільш зручне для всіх учасників переговорів місце з точки зору логістики. Крім того, участь Мінська в переговорах полягає в наданні майданчика та допомозі в організації зустрічей.

"Ніякого політичного тиску на учасників процесу Білорусь не має і справно дотримується нейтралітету у відповідності зі своєю посередницькою місією", - сказав один із співрозмовників.

У ЛНР надати коментар із цього питання відмовилися.

Постійний представник України в ООН Володимир Єльченко висловився за перенесення переговорів Тристоронньої контактної групи по Донбасу із Мінська в інше місто. Він зазначив, що позиція Білорусі виглядає дивно. Оскільки скрізь мова про те, що вони підтримують такий тяжкий для себе нейтралітет. При цьому делегація Білорусі в ООН голосує проти будь-яких ідей та пропозицій української сторони, навіть які не стосуються конфлікту з Росією.

Зараз ви читаєте новину «"Мінськ" переносити не будуть: Росія та окупанти проти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути