понеділок, 17 липня 2023 10:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Міноборони розказало про успіхи контрнаступу ЗСУ

Міноборони розказало про успіхи контрнаступу ЗСУ
За час наступу на Бахмутському напрямку звільнено понад 30 кв. км української території. Фото: facebook.com/pressjfo.news

На фронті на Донбасі Сили оборони щодня просувалися на південному флангу довкола Бахмута.

У результаті покращення тактичного положення та вирівнювання лінії фронту на Бахмутському напрямку ЗСУ звільнили територію 7 кв.км, повідомила 17 липня заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

"На Бахмутському напрямку тривають наступальні дії. Загалом за час наступу на цьому напрямку звільнена площа складає 31 квадратних кілометрів. Водночас на півдні наступ продовжується на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Зокрема, протягом минулого тижня на цих напрямках щодня були певні успіхи і було звільнено майже 11 квадратних кілометрів території", – йдеться у повідомленні.

На Лиманському напрямку противник продовжував безуспішні штурмові дії з метою витіснення українських захисників в районі Серебрянського лісу, але успіху не мав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Унаслідок терористичної атаки росіян постраждали мирні люди

РФ з кінця минулого тижня активно наступає на Куп'янському напрямку Харківщини.

"Противник здійснює пошук слабких місць у нашій обороні, активно веде штурмові дії в районах населених пунктів Масютівка, Новоселівське з метою витіснення наших підрозділів за бар'єрний рубіж річки Оскіл. Наші війська в обороні, чинять потужний опір. Ситуація складна. Зараз тривають гарячі бої", – зазначила Маляр.

Ворог хоче повернути втрачені позиції та примусити українські Сили оборони перекинути туди резерви з інших напрямків.

Збройні сили України одночасно ведуть контрнаступальні операції на декількох напрямках фронту. Просунулися на Бахмутському та Бердянському напрямках.

Ситуація у Харківській та Луганській областях залишається напруженою, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Бої на Донбасі тривають.

ЗСУ відбили російські наземні атаки на південь від Новоселівського та Масютівки. Російські війська ведуть активні наступальні дії на Куп'янському напрямку, але українські сили тримають оборону в цьому районі. Росіяни наступали у Новоселівському та атакували українські позиції поблизу Синьківки та Дворічної.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони розказало про успіхи контрнаступу ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути