понеділок, 17 липня 2023 06:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Унаслідок терористичної атаки росіян постраждали мирні люди

Унаслідок терористичної атаки росіян постраждали мирні люди
Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається дуже високою. Фото: pixabay.com

Сьогодні вночі Російська Федерація завдала чергового ракетно-авіаційного удару по Україні.

Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки наразі уточнюється, повідомив уранці 17 липня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"Протягом минулої доби ворог завдав 11 ракетних та 49 авіаційних ударів, здійснив 48 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак постраждали мирні люди, пошкоджень зазнали житлові будинки, господарські та адміністративні будівлі, а також приватний автомобільний транспорт. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається дуже високою", – йдеться у повідомленні.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник протягом доби завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Шпиль Сумської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Кримському мосту сталася "надзвичайна подія"

На Куп'янському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Кислівки. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Кам'янка, Новомлинськ, Дворічна, Куп'янськ та Кислівка Харківської області.

На Лиманському напрямку протягом доби агресор завдав авіаційних ударів в районах Білогорівки Луганської області та Сіверська на Донеччині. Артилерійських обстрілів з боку РФ зазнали населені пункти Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Спірне і Роздолівка – Донецької.

На Бахмутському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Північного та Нью-Йорка Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку росіяни завдали авіаційного удару в районі міста Авдіївка. Ворог здійснив артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів, зокрема, постраждали Авдіївка, Первомайське та Невельське Донецької області.

На Мар'їнському напрямку противник здійснив обстріли понад 10 населених пунктів. Серед них: Красногорівка, Мар'їнка та Георгіївка Донецької області.

На Шахтарському напрямку окупанти завдавали авіаційних ударів в районах Новомихайлівки, Времівки, Благодатного та Макарівки Донецької області. Обстріляли населені пункти Парасковіївка, Новомихайлівка, Вугледар, Золота Нива, Велика Новосілка та Благодатне.

На Запорізькому та Херсонському напрямках ворог завдав авіаційних ударів в районах Новодарівки, Малої Токмачки та Степового Запорізької області. Здійснив артилерійські обстріли понад 15 населених пунктів півдня.

Розпочалася 509-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Противник зосереджує основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Протягом минулої доби на фронті відбулося 28 бойових зіткнень.

Зараз ви читаєте новину «Унаслідок терористичної атаки росіян постраждали мирні люди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути