пʼятниця, 17 вересня 2021 15:57

Міноборони припинило "бойові виплати" воїнам, які захищають країну на Донбасі

Міноборони припинило "бойові виплати" воїнам, які захищають країну на Донбасі
Офіс омбудсмена заявив про порушення конституційних прав військових ЗСУ, у зв'язку із заборгованістю "бойових виплат" та інших видів грошової допомоги. Фото: УНІАН

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова отримує численні звернення військових та членів їхніх родин щодо заборгованості "бойових виплат" та інших видів грошової допомоги.

Про це повідомила пресслужба Офіса омбудсмена України.

"На сьогодні (17 вересня. - Gazeta.ua) заборгованість Міноборони з обов'язкових виплат військовослужбовцям становить 1 мільярд 465 мільйонів 8 гривень. Зокрема 1 мільярд 271 мільйон гривень – це заборгованість з виплат грошової допомоги на оздоровлення. Також припинене фінансування "бойових виплат" військовослужбовцям, які виконують завдання в зоні Операції Об'єднаних сил", - ідеться в повідомленні.

Денісова надіслала запит першому віцепрем'єр-міністру, міністру економіки Олексію Любченку щодо розгляду цього питання на засіданні Міжвідомчої робочої групи з питань погашення заборгованості із заробітної плати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація на Донбасі загострюється. Окупанти гатили по цивільних

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт зі змінами до держбюджету на 2021 рік. Він передбачає збільшення державних видатків на низку програм. Однією з найбільших змін до бюджету є виділення додаткових 4,09 млрд грн на Збройні сили України. Водночас видатки на закупівлю озброєння та будівництво й придбання житла військовослужбовцям зменшуються.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони припинило "бойові виплати" воїнам, які захищають країну на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути