Ексклюзиви
вівторок, 07 лютого 2023 21:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Міністр Шойгу набрехав про перемоги в Україні – ГУР

Міністр Шойгу набрехав про перемоги в Україні – ГУР
Сергій Шойгу на селекторній нараді набрехав про здобутки РФ. Фото: rbc.ru

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу на селекторній нараді заявив, що армія окупантів повністю контролює населені пункти Соледар, Кліщіївка, Краснопілля, Благодатне, Миколаївка Донецької області та Підгірне, Лобкове Запорізької.

Він також згадав про "успішний" розвиток бойових дій під Бахмутом і Вугледаром. При цьому свідомо не згадав той факт, що на всіх зазначених напрямках для ведення бойових дій активно залучали сили приватної військової компанії "Вагнера", повідомляють в Головному управлінні розвідки України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кириленко про Бахмут: використовувати захисників, як "гарматне м'ясо", ніхто не буде

Кадрова російська армія має лише епізодичну роль сил підтримки. Ця інформація замовчується російськими пропагандистськими ЗМІ, що свідчить про продовження конфлікту в середовищі військово-політичного керівництва РФ.

Також слід зазначити, що з міста Соледар українські війська було виведено ще 25 січня, про що офіційно повідомляло командування ЗСУ. Щодо інших населених пунктів, то їхнє захоплення ворогом на даний час не підтверджується. ЗСУ продовжують захист на кожному зі згаданих напрямків.

Російський диктатор Володимир Путін вкотре дав своїм окупаційним військам дедлайн на захоплення Донбасу. Тепер він хоче, аби росіяни вийшли на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей до березня. Путін уже не вперше встановлює дедлайн для захоплення українських територій.

Росіяни полюбляють гучні дати, тому новий наступ до роковини початку вторгнення цілком ймовірний. Метою окупантів може стати чергова спроба вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

Зараз ви читаєте новину «Міністр Шойгу набрехав про перемоги в Україні – ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути