Ексклюзиви
середа, 05 вересня 2018 05:05

Лавров обурився, що Франція і Німеччина не засудили вбивство Захарченка

Лавров обурився, що Франція і Німеччина не засудили вбивство Захарченка
Сергій Лавров: "Ми не відмовляємося від нормандського формата". Фото: ЕРА

Росія не відмовляється від проведення переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі у "нормандському форматі", але вважає їх зараз недоречними.

"Нормандський формат — ми від нього не відмовляємося, але зараз було б просто недоречно і по-блюзнірськи цей нормандський формат збирати, особливо коли ні Берлін, ні Париж не висловили свого засудження цього політичного вбивства, яке сталося в Донецьку", - заявив російський міністр закордонних справ Сергій Лавров, передає "РИА Новости".

Лавров поскаржився на те, що "ні Берлін, ні Париж не можуть вплинути на президента Порошенка".

"Єдиний, хто може впливати на українську сторону, — це США", — вважає Лавров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зустрічі "нормандської четвірки" не буде - Лавров прокоментував вбивство Захарченка

Нагадаємо, речник німецького уряду Штеффен Зайберт заявив, що смерть Захарченка не повинна вплинути на мінські угоди і продовження переговорного процесу. "Ми закликаємо всі сторони до конструктивної участі в переговорах, як у тристоронній контактній групі, так і в нормандському форматі... Дійсно зараз важливо уникнути ескалації", - йдеться в його заяві.

МЗС Франції заявило, що загибель ватажка бойовиків ДНР не є приводом для скасування зустрічей в Мінську і в "нормандському форматі". "Останні події на сході України навряд чи поставлять під сумнів зобов'язання сторін у рамках Мінських угод, а також актуальність зустрічей Нормандського формату між Німеччиною, Францією, Росією і Україною", - йдеться в повідомленні відомства.

Зараз ви читаєте новину «Лавров обурився, що Франція і Німеччина не засудили вбивство Захарченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути