пʼятниця, 19 лютого 2021 09:28

Кравчук пояснив, що передбачає план "Б" по Донбасу

Кравчук пояснив, що передбачає план "Б" по Донбасу
Глава делегації заявив, що всі мають визнати війну в Україні. Фото: "Українська правда"

Голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук планом "Б" назвав визнання того, що на Донбасі йде війна.

"Про цей план" Б "я вже чую не один місяць і навіть рік. Думаю, що основою має бути одне - визнання всіма без винятку, що ми воююча країна, у нас іде війна, ми даємо відсіч агресору, і будь-які питання ми розглядаємо крізь призму війни. Це і буде план "Б", - сказав він в ефірі програми "Право на владу" на каналі "1+1".

Актуально обговорювати не завершення війни на Донбасі, а забезпечення порядку в Збройних силах України, вважає він.

"Але це зовсім не означає, що ми боремося проти війни. Ми боремося з її наслідками. Поки що. Війна нам не потрібна. Це біда, горе. Для цього потрібно вести питання про її завершення. Але воно складається всередині країни - не може бути ворожої пропаганди, має бути вичищена з влади п'ята колона, мають бути дисципліна і порядок. Будь-які відхилення від закону або спроба обійти його, недбалість або прийняття шкідливих рішень мусять каратися", - заявив Кравчук.

Він додав, що всього цього теж недостатньо. Потрібно змусити Росію припинити агресію, вважає політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Яка це в біса провокація! Це війна" - Кравчук про події Донбасі

"Будь-яка війна не припиниться в Україні, якщо вони вважають, що ми воюємо самі з собою. Вони навіть договорилися до того, що ми окупували самі себе. Тобто припинення війни означає тиск на Росію всією світовою спільнотою, щоб вони зупинили агресію проти України", - підкреслив Кравчук.

Він додав, що сьогодні в Європі та США люди бачать, чим Росія і політика Кремля є насправді. Вони готові капітально допомагати Україні.

Організація Об'єднаних Націй може відправити на Донбас миротворців, якщо Росія та Україна укладуть мирний договір. Те, що Україна звернулась в ООН щодо миротворчої місії, досі в силі, заявив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

Зараз ви читаєте новину «Кравчук пояснив, що передбачає план "Б" по Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути