четвер, 18 лютого 2021 14:04

Назвали умови, за яких ООН розмістить миротворчу місію на Донбасі

Назвали умови, за яких ООН розмістить миротворчу місію на Донбасі
Для того, щоб ООН ввела на Донбас миротворців, є кілька умов. Фото: ООС

Організація Об'єднаних Націй може відправити на Донбас миротворців, якщо Росія та Україна укладуть мирний договір.

Те, що Україна звернулась в ООН щодо миротворчої місії, досі в силі, заявив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця в інтерв'ю "Лівому берегу".

"Послідовність така: сторони конфлікту досягають мирної угоди. Його підтримує ООН, після чого їде місія, яка у співпраці зі сторонами конфлікту, а головне, у співпраці з країною-сувереном, вивчає, який під цю мирну угоду найкраще підходить формат. Глава місії доповідає Раді", - сказав Кислиця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили хороші новини з передової

Наступним кроком буде розробка спільного мандату ООН та України. Тоді угоду має розглянути Верховна Рада з ініціативи уряду і президента.

За словами Кислиці, звернення України до ООН про розміщення миротворців на Донбас поки що ніхто не скасовував. Водночас у Нью-Йорку поки що предметно про це не дискутують.

Голова делегації України у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що домовитися з Росією щодо врегулювання ситуації на Донбасі практично неможливо.

Зараз ви читаєте новину «Назвали умови, за яких ООН розмістить миротворчу місію на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути