пʼятниця, 19 лютого 2021 02:01

"Яка це в біса провокація! Це війна" - Кравчук про події Донбасі

"Яка це в біса провокація! Це війна" - Кравчук про події Донбасі
Кравчук закликав відкинути суперечки щодо подій на Донбасі. Фото: Reuters

Україна повинна чітко назвати Росію агресором і окупантом, як це роблять США і країни Європи.

"Декілька днів тому відбувся Радбез ООН… Я брав участь у цьому засіданні онлайн. Виступили всі 15 членів Ради Безпеки – і постійні, і непостійні. Хочу вам сказати, я такі оцінки Росії - як агресора, як окупанта - дуже рідко чую в Україні: гострі, нищівні... які вписуються тільки в одне слово - "агресор" і "окупант"... Так кажуть члени Ради Безпеки, крім, звичайно, Росії. А ми в Україні сперечаємось: чи справді Росія агресор - чи, може, вона й не агресор, а може, ми самі між собою чубимося?" - сказав голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук в ефірі програми "Право на владу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Домовитися з Росією практично неможливо - Кравчук

За його словами, якщо на Донбасі стріляють і вбивають українських вояків, то це не можна назвати провокацією.

"Яка це в біса провокація! Це війна, це вбивство, це порушення прийнятих документів про всеосяжну тишу. Давайте будемо називати речі своїми іменами", - закликав політик.

11 лютого під час засідання Ради Безпеки ООН США, а також Німеччина, Франція, Естонія, Ірландія, Норвегія, Бельгія та Велика Британія виступили зі звинуваченнями на адресу Росії у розпалюванні конфлікту на Донбасі.

Це засідання Ради Безпеки ООН відбулося з ініціативи РФ, яка скликала його з нагоди шостої річниці підписання других Мінських угод у лютому 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «"Яка це в біса провокація! Це війна" - Кравчук про події Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути