Ексклюзиви
субота, 20 червня 2020 17:52

Колишнього військового зловили на підготовці до терактів
3

Військовий планував теракти
Фото: Прокуратура Луганської області
Військовий планував теракти
Військовий планував теракти

Низку терактів на Донбасі планував колишній військовий Збройних сил України.

Чоловіка затримали, а вибухівку вилучили, повідомили в Офісі Генпрокурора.

Досудове розслідування встановило, що колишній військовослужбовець, який протягом 2018-2019 років проходив службу в районі ООС у Донецькій області, мав на меті перейти лінію розмежування та влаштуватися на службу до окупаційної адміністрації РФ в Луганській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський снайпер вбив 22-річного українського воїна

"Громадянин планував вчинити підрив декількох об'єктів військової інфраструктури та транспортного сполучення. З цією метою він встановив вибухові пристрої біля будівлі 59-го військового госпіталю у Сєвєродонецьку, в якому перебуває близько 170 осіб з числа хворих військовослужбовців та медичного персоналу. Також він заклав вибухівку на залізничній станції у місті Рубіжне на ділянці колії, де зазвичай проводиться розвантаження військової техніки", - написали у повідомленні.

Ексвійськовослужбовця викрили та затримали, а вибухівку знайшли та вилучили. Проводять невідкладні слідчі розшукові дії, вживають заходи щодо встановлення всіх обставин злочину.

В селі Іванопілля Донецької області 20 червня біля власного будинку на розтяжці підірвалась Валентина Бучок. Жінка була звільнена з полону бойовиків. Про підрив повідомила працівниця "Червоного хреста України" Тетяна Борисенко. Постраждала зараз перебуває в лікарні з численними осколковими пораненнями.

Зараз ви читаєте новину «Колишнього військового зловили на підготовці до терактів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути