Ексклюзиви
пʼятниця, 26 червня 2020 10:29

"Коли дуже хочеться показати якусь перемогу, але показати нічого" - журналіст про заяви Гризлова

"Коли дуже хочеться показати якусь перемогу, але показати нічого" - журналіст про заяви Гризлова
Денис Казанський розповів про те, що відбувалося сьогодні на засіданні в політичній підгрупі Фото: glavcom

Росія відмовляється відновлювати лінію розмежування, яка була визначена в Мінському меморандумі від 19 вересня 2014 року. Журналіст Денис Казанський коментує заяви представника РФ в ТКГ Бориса Гризлова про те, що на сьогоднішньому засіданні нібито почалося "детальне обговорення закону про особливий статус".

"Коли дуже хочеться показати якусь перемогу, але показати нічого, народжуються такі заголовки і такі словесні конструкції, як у Гризлова. Особливо смішно все це читати, коли бачиш весь процес зсередини. Виявляється, сьогодні почалося" детальне обговорення закону про особливий статус". А до цього що 5 років було? Загадка..." - пише в Facebook донеччанин в Тристоронній контактній групі Денис Казанський.

На засіданні політичної підгрупи українська сторона порушила питання про те, що саме вважати територією ОРДЛО. У Мінському меморандумі від 19 вересня 2014 року визначена лінія розмежування із зазначенням конкретних координат, яка і повинна бути за договором кордоном ОРДЛО. Але вона відрізняється від тієї лінії, яка є зараз.

2015 року бойовики захопили ще 1700 кв. км території з містами Дебальцеве, Вуглегірськ і населеними пунктами меншого розміру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США поцікавилися, чому Росія возить "гуманітарку" на Донбас уночі

"Відповідно до мінських угод, ці порушення мають бути усунені російською стороною. Але росіяни усувати ці порушення і повертати захоплені території відмовляються. Причому відмазки ліплять абсолютно сміховинні із серії "ну що вам шкода, чи що?" І це одна з головних причин, чому мінські угоди не виконуються і ніякого прогресу в переговорах немає", - резюмував представник Донецька в ТКГ.

Україна будь-якого моменту має право змінити склад делегації в ТКГ. Як заявив у інтерв'ю "Лівому берегу" глава Офісу президента Андрій Єрмак, "наше суверенне право - як однієї зі сторін Тристоронньої контактної групи - запросити до роботи експертів, гостей, кого завгодно". Він підкреслив, що групу з чотирьох осіб, яких ввели на першому засіданні політичної підгрупи, буде розширено, їх буде набагато більше.

Зараз ви читаєте новину «"Коли дуже хочеться показати якусь перемогу, але показати нічого" - журналіст про заяви Гризлова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути