Ексклюзиви
пʼятниця, 12 червня 2020 10:09

США поцікавилися, чому Росія возить "гуманітарку" на Донбас уночі

США поцікавилися, чому Росія возить "гуманітарку" на  Донбас уночі
США сумніваются в гуманітарному характері російської допомоги Донбасу. Фото: reuters.com

Військові російські вантажівки, що заходять на Донбас уночі поза офіційними пунктами пропуску, змушують засумніватись у постачанні Росією "гуманітарної допомоги" жителям ОРДЛО.

Про це заявив постійний представник США при ОБСЄ Джеймс Гілмор під час онлайн-засідання Постійної ради організації, пише Укрінформ.

Американський дипломат уточнив, що 6 червня СММ ОБСЄ надала детальний звіт щодо "руху колони транспортних засобів через міжнародно визнаний російсько-український кордон під прикриттям темряви в районі поза офіційними пунктами пропуску".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна і Росія провели в Мінську зустріч щодо Донбасу

"Колона, яка під час в'їзду в Україну не проходила жодної перевірки, складалася з транспортних засобів військового типу та супровідних легких машин. Було простежено її рух до складу під Луганськом. Вміст цих транспортних засобів залишається невідомим", — заявив він.

Гілмор поцікавився, якщо це справді гуманітарна допомога, як постійно стверджує Росія, чому автівки заходять на тимчасово окупований Донбас в обхід офіційних пунктів пропуску, вночі й настільки секретно?

"Дії Росії підкреслюють, що вона не є нейтральним спостерігачем у цьому конфлікті, а навпаки глибоко причетна", — підсумував американський дипломат.

Представник Росії у Тристоронньої контактній групі щодо Донбасу Борис Гризлов звинуватив Україну у зриванні переговорів.

Зараз ви читаєте новину «США поцікавилися, чому Росія возить "гуманітарку" на Донбас уночі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути