Ексклюзиви
субота, 19 січня 2019 18:31

Кіборг розповів, як бійців хотіли "викурити" газом з Донецького аеропорту

Кіборг розповів, як бійців хотіли "викурити" газом з Донецького аеропорту
26-річний Ярослав Гавянець родом з міста Копичинці Гусятинського району Тернопільщини. На війні носив позивний "Маестро". Служив строкову службу, а пізніше контрактну в 80-ї аеромобільної бригади / фото: автора

Під час оборони Донецького аеропорту, бойовики пускали газ, аби викурити українських бійців.

Про це розповідає кіборг Ярослав Гавянець в інтерв'ю Gazeta.ua.

"Зранку 16 січня, їхні атаки дали результат. Нас було мало, а вони лізли звідусіль. Російський танк завалив невелику будівлю біля терміналу. І вони по цих розвалинах піднялись на третій поверх.

Через діри почали запускати до нас газ. Він роз'їдав очі, не давав дихати. Всі почали збігатись в одне місце - зал площею 50 квадратів. Туди газ не поступав і всі прибігали подихати свіжим повітрям", - говорить він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Волочимо пораненого, а повсюди вибухають гранати" - боєць про бої за ДАП

"Я скинув шолом, в мене почалася паніка. Не тямлячи, що роблю, вибіг аж на вулицю. Заховався в одній кімнаті і тут по злітній смузі почала працювати їхня артилерія. Осколками кришило все кругом. Ліг на землю, побратим із моєї роти ліг на мене і почав собою прикривати від осколків. Оскільки я був без шолома, той намагався захистити мою голову. В той момент щось просвистіло і пролунав страшний вибух. Після нього нас просто потягнуло по підлозі до стіни", - додає військовий.

Повне інтерв'ю з бійцем Ярославом Гавянцем ЧИТАЙТЕ ТУТ

Зараз ви читаєте новину «Кіборг розповів, як бійців хотіли "викурити" газом з Донецького аеропорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути