пʼятниця, 18 січня 2019 18:31

"Волочимо пораненого, а повсюди вибухають гранати" - захисник ДАПу

"Волочимо пораненого, а повсюди вибухають гранати" - захисник ДАПу
26-річний Ярослав Гавянець на фронт поїхав бійцем 80-ї аеромобільної бригади. Отримав позивний "Маестро" / фото: надане бійцем

Боєць 80-ї аеромобільної бригади Ярослав Гавянець був в останній ротації захисників Донецького аеропорту у 2015 році.

Про бої за новий термінал, який був частково захоплений бойовиками він розповів у інтерв'ю Gazeta.ua.

"15 січня (2015 року - Gazeta.ua) розпочалися незрозумілі для нас дії. З правого боку терміналу, вони розпочали активний обстріл з танків. Окупанти так знахабніли, що стріляли прямою наводкою", - каже кіборг.

"Мій ротний, який знаходився на залишках диспетчерської вежі, передавав координати ворожої техніки артилеристам. Проте саме тоді у "богів війни" відбулася ротація і вони перебували в "космосі". Стріляли далеко від цілей. Інформація артилеристам попадала через штаби, можливо її передавали уже неточною. Тому допомоги було нізвідки чекати. Московити почали прориватися в напрямку позицій "Кондор" і "Дракон". Ми бачили, як поблизу нас уже падають стіни. Все світиться від вибухів артилерії", - говорить боєць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Доводилось стріляти по ватажку терористів "Моторолі" - розповідь бійця про бої за ДАП

"Їхні гранатометники стріляли прицільно. Мене разів чотири викидало з позиції вибуховою хвилею. Один з наших бійців майже не реагував на їхні атаки, він воював не ховаючись. Граната прилетіла в нього. Він впав, з голови текла кров, проте був живий. Ми з побратимом Віталіком позивний "Турист", поклали його на шнурки і почали відтягувати. На той момент третій поверх уже був захоплений російськими терористами. І вони через діри в стелі закидали нас гранатами. Ми волочимо пораненого, а повсюди вибухають гранати.

Побачив телефон, який лежав на підлозі і світився. Його загубив поранений. Подивився на екран і побачив, що телефонує мама цього хлопця. Напевне відчувала щось. Повернувся в штаб, але боєць уже лежав мертвий. На той момент не було часу розкисати, я поклав телефон біля тіла і повернувся в бій", - згадує десантник.

Повне інтерв'ю з бійцем Ярославом Гавянцем ЧИТАЙТЕ ТУТ

Зараз ви читаєте новину «"Волочимо пораненого, а повсюди вибухають гранати" - захисник ДАПу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути