вівторок, 28 грудня 2021 11:56

Катували й кидали в карцер: у полоненого українського військового розвинулася психічна нестабільність

Катували й кидали в карцер: у полоненого українського військового  розвинулася психічна нестабільність
Майже три роки перебуває в полоні в російських окупантів український військовослужбовець Ігор Мирончук. Після пережитих тортур він у важкому стані. Фото: t.me/denisovaombudsman

Майже три роки перебуває в полоні в російських окупантів український військовослужбовець Ігор Мирончук. Після знущань у Макіївській виправній колонії № 32 на окупованій Донеччині в чоловіка розвинулася психічна нестабільність.

Адміністрація колонії замість надання медичної допомоги кинула Ігоря на місяць у карцер, повідомила омбудсмен Людмила Денісова в Telegram.

"Стан здоров'я Ігоря вельми тяжкий: він виснажений, сильно схуднув, після контузії психічний стан нестабільний, у стресових ситуаціях у нього трапляються нервові зриви", - розповіла Денісова.

Ігор Мирончук пішов захищати Батьківщину в березні 2014 року. Проходив військову службу за контрактом на посаді головного сержанта в 128-й окремій гірській штурмовій бригаді. Брав участь у боях за Луганський аеропорт і Дебальцеве.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пережив клінічну смерть: російські окупанти катували струмом українського бранця

Під час бойових дій зазнав двох поранень і контузії. Нагороджений орденом "За мужність третього ступеню", медалями "20 років сумлінної служби" та "Захисник вітчизни".

У полон на тимчасово окупованій території в Донецькій області потрапив 9 лютого 2019 року. Його засудили до 12 років позбавлення волі за нібито "шпигунство й участь у терористичній організації" з відбуванням покарання в колонії суворого режиму.

Людмила Денісова просить керівництво Міжнародного комітету Червоного Хреста України та координатора ОБСЄ втрутитися в ситуацію.

Окупанти на Донеччині незаконно утримують у слідчому ізоляторі українця 35-річного Станіслава Боранова. Йому повністю змінили паспортні дані, щоб ніхто не міг його ідентифікувати.

У рідних немає жодного зв'язку зі Станіславом. Вони не бачили його понад три роки. Єдине, що їм відомо - про жорстоке катування, якого зазнав Станіслав на території секретної в'язниці "Ізоляція" в Донецьку.

Зараз ви читаєте новину «Катували й кидали в карцер: у полоненого українського військового розвинулася психічна нестабільність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути