пʼятниця, 24 грудня 2021 11:41

Пережив клінічну смерть: російські окупанти катували струмом українського бранця

Автор: t.me/denisovaombudsman
  Окупанти на Донеччині незаконно  незаконно засудили  українця  Олега Тарана. Перед тим катували струмом  у в'язниці "Ізоляція" до клінічної смерті
Окупанти на Донеччині незаконно незаконно засудили українця Олега Тарана. Перед тим катували струмом у в'язниці "Ізоляція" до клінічної смерті

Українець Олег Таран, якого російські окупанти незаконно утримують у Торезькій виправній колонії № 28 на Донеччині, під час тортур переніс клінічну смерть.

Чоловіка затримали 23 березня 2017 року під приводом перевірки документів на автомобіль. Після цього йому одягли мішок на голову та вивезли у невідомому напрямку, повідомила омбудсмен Людмила Денісова в Telegram.

"Тільки через 10 діб стало відомо, що Олег перебуває у сумнозвісній в'язниці "Ізоляція". Там його били та катували електричним струмом", - розповіла Денісова.

Після "Ізоляції" Олега Тарана відправили до СІЗО Донецька, де він провів 2,5 роки в сирому підвальному приміщенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вкручували в тіло шурупи й катували електрошокером: українська бранка бойовиків перебуває в критичному стані

12 серпня 2019 року його засудили до шести років позбавлення волі за нібито участь "в терористичній організації та незаконному перевезенні зброї".

Олег Таран страждає на гіпертонію і до затримання щороку проходив курс лікування. Через тортури електричним струмом його стан суттєво погіршився: у нього постійні перепади тиску та головні болі. Керівництво Торезької виправної колоні на скарги щодо стану здоров'я не реагує та медичної допомоги не надає.

Майже чотири роки окупанти РФ не підтверджують і не вносять Олега Тарана в списки на обмін полоненими.

"На момент затримання Олег був єдиним годувальником для дружини і восьмимісячного сина", - додала Денісова.

Вона просить керівництво Міжнародного комітету "Червоного хреста" в Україні та координатора ОБСЄ втрутитися в ситуацію.

Окупанти на Донеччині незаконно утримують у слідчому ізоляторі українця 35-річного Станіслава Боранова. Йому повністю змінили паспортні дані, аби ніхто не міг його ідентифікувати.

У рідних немає жодного зв'язку зі Станіславом. Вони не бачили його понад три роки. Єдине, що їм відомо - про жорстоке катування, якого зазнав Станіслав на території секретної в'язниці "Ізоляція" в Донецьку.

Зараз ви читаєте новину «Пережив клінічну смерть: російські окупанти катували струмом українського бранця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути