Ексклюзиви
вівторок, 18 вересня 2018 09:32

Катастрофа МН17 - нова версія росіян викриває Путіна

Катастрофа МН17 - нова версія росіян викриває Путіна
Авіакатасрофа МН17: нова версія трагедії - явка з повинною Путіна. Фото: Униан

Нова російська спецоперація щодо збитого малазійського боїнга МН17 більше схожа на явку з повинною, в тому числі для Путіна.

Новий фейк Росія запустила напередодні засідання ГА ООН у вересні, де зустрінуться лідери країн зі слідчою групою у справі МН17 і буде оголошено, коли саме буде розпочато суд. Таку думку висловив координатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук у Facebook.

"Москва в особі Міноборони РФ вирішила запустити новий фейк про таємниці катастрофи з "Боїнгом" малазійських авіаліній. Згідно з останньою версією пропагандистів з оборонного відомства РФ, ракета, якою збили авіалайнер рейсу MH17, належала військовій частині в Україні. Російське міністерство нібито встановило, що ракету 9М38 для зенітно-ракетного комплексу "Бук", якою збили "Боїнг", у грудні 1986-го передали до в/ч 20152 - зенітно-ракетну бригаду в Тернопільській області Української РСР. Міноборони РФ заявило, що дізналося, хто отримав ракету, на підставі її бортового номера", - написав Тимчук.

Він нагадав, що це не перша версія Росії, яка намагається зняти з себе відповідальність за злочин, заплутати і затягнути слідство.

"У той же час відомо, раніше прокуратури Нідерландів та Австралії підготували доказову базу - було встановлено, що вражаючі елементи, які вразили "Боїнг", у точності збігаються з начинкою бойової частини саме новітньої російської зенітної ракети 9М38М1 "Бук-М1-2". Комплекс "Бук-М1-2" був розроблений 1997-го, поставлений на озброєння ЗС РФ 1998-го і ніколи не поставлявся до України", - зауважив експерт.

Тимчук наголосив, що відразу ж після прес-конференції МО РФ росіяни заявили, що дана ракета нібито була поставлена ​​Україною до Грузії, а потім захоплена Росією під час війни 2008-го. Тему почали розкручувати вже в наших ЗМІ та українському сегменті Facebook, у тому числі з рейтингових майданчиків.

"Психологічний розрахунок росіян був на те, що після звинувачень на адресу України на прес-конференції експертна та журналістське середовище руками і ногами вхопитися за цю "рятівну" інформацію - "спростування" і потягнуть її далі, у тому числі в міжнародне інформаційне поле, тим самим підтверджуючи версію Москви про ракету 9М38 і ставлячи під сумнів російський "Бук" із Курська з ракетою 9МЗ8 М1, який вже встановлений слідством Нідерландів," - додає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніхто не повірив: як відреагували Україна та світ на російське "розслідування" катастрофи МН17

Крім того, Тимчук переконаний, що Росія вирішила затягнути слідство і прийняття рішення на ГА ООН.

"Такої ж думки дотримується міністр безпеки та юстиції Нідерландів Стеф Блок. Тепер слідча група перевірить заяви МО РФ, як це вона робила і раніше, щоб її надалі не звинуватили в упередженості. Голландці витратили дуже багато часу, щоб раніше виключити версії з українським "Буком" або українським винищувачем, які висувалися кремлівською пропагандою. Але вже можна сміливо стверджувати, що чергова спецоперація Кремля знову стала фарсом і більш схожа на явку з повинною, у тому числі для Путіна", - додав експерт.

"Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, рейс Амстердам-Куала-Лумпур, збили на Донбасі неподалік Сніжного Донецької області 17 липня 2014-го. На борту перебувало 298 пасажирів і членів екіпажу, всі вони загинули. Більшість пасажирів були нідерландцями, а також громадянами інших 17 країн, зокрема, 38 загиблих - із Австралії.

Офіційне слідство звинуватило російських військових у катастрофі МН17, який збили в небі над Донецькою областю. За даними слідства, до транспортування "Бука", яким збили літак, причетні військові 53 зенітно-ракетної бригади Збройних сил Росії з Курська. Усі машини, що супроводжували ракетну систему, також належали ЗС Росії.

У ЗМІ зафіксували 89 російських фейків щодо катастрофи Boeing рейсу MH17 на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Катастрофа МН17 - нова версія росіян викриває Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути