вівторок, 18 вересня 2018 18:30

Кадри у ЗСУ знищують, бо не дотримуються правила "45 діб" - військовий психолог

Кадри у ЗСУ знищують, бо не дотримуються правила "45 діб" - військовий психолог
У ЗСУ знищуються кадри: психолог Віктор Мозговий пояснив причини. Фото: Тарас Подолян

У Збройних силах України знищуються кадри, через недотримання правила "45 діб", коли людина може перебувати в екстремальній ситуації.

Таку думку висловив військовий психолог Віктор Мозговий у інтерв'ю для журналу "Країна".

"На 30 добу у бійця починає з'являтися роздратування. Це означає, що адреналін перейшов у вищу фазу. Лишається ще 15 діб, протягом яких людина контролює ситуацію. Далі може відбутися нервовий зрив. У нас бійці замість 45 днів – на передку 7-8 місяців," - розповів психолог.

За його словами, для роботи з бійцями, психологам необхідний досвід практичної роботи – треба розуміти переживання пов'язані із втратами і смертю. Якщо немає такого досвіду, боєць такого психолога розколює і не буде з ним спілкуватися.

"Якось довелося витягувати після першої ротації Дмитра Коваленка. Він батько 5 дітей, віруюча людина, паламар. Людина вольова, з характером. Подзвонив у серпні минулого року, попросив витягнути його звідти. Бігав в атаку, ледь своїх не постріляв. Майже 1,5 місяці не спав нормально. Вони на розрахунку вдвох – гранатометник і кулеметник. Хоча за штатом має бути 22 людини. Від них до позиції бойовиків – 400 метрів", - розповів психолог.

Повну версію інтерв'ю читайте у новому випуску журналу "Країна".

Зараз ви читаєте новину «Кадри у ЗСУ знищують, бо не дотримуються правила "45 діб" - військовий психолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути