четвер, 10 вересня 2020 14:09

Інспекція позицій ЗСУ під Шумами не відбудеться - ЗМІ

Інспекція позицій ЗСУ під Шумами не відбудеться - ЗМІ
Нібито є дані, що супротивник сам порушує умови перемир'я і облаштовує нові укріплення. Фото: УНІАН

Запланована на 14:00 інспекція українських позицій біля селища Шуми під Горлівкою Донецької області сьогодні не відбудеться.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на власні джерела в Офісі президента.

"Справа не в датах, а в тому, що це спекулятивна тема для Л/ДНР, які весь час брешуть, що ми порушуємо. ОБСЄ говорить, що це не так", - уточнив співрозмовник.

Нібито є дані, що супротивник сам порушує умови перемир'я і облаштовує нові укріплення. Тому з'явилася пропозиція для початку перевірити позиції бойовиків разом з ОБСЄ. Однак окупанти відмовилися від цієї ідеї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, хто інспектуватиме українські позиції під Шумами

5 вересня бойовики погрожували вчинити обстріл українських позицій поблизу Шумів. Вони стверджували, що українська армія нібито облаштовує нові траншеї всупереч умовам перемир'я.

9 вересня відбулося термінове засідання Тристоронньої контактної групи, на якому українська сторона погодилася на спільну інспекцію в районі селища Шуми в Донецькій області за участю окупаційних бойовиків РФ.

Зараз ви читаєте новину «Інспекція позицій ЗСУ під Шумами не відбудеться - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути