Ексклюзиви
четвер, 06 квітня 2023 09:01

Спецтема: Війна Росії проти України

"Імпортозаміщення в дії": на Луганщині приторговують "молочкою" з Ірану

"Імпортозаміщення в дії": на Луганщині приторговують "молочкою" з Ірану
Луганська область майже повністю під контролем окупаційної армії Росії. Фото: lb.ua

На тимчасово захопленій території Луганщини в магазинах з'явилися продукти з Ірану.

У Білокуракинському районі помітили кисломолочну продукцію іранського виробника Sabah industrial group. Про це повідомила пресслужба обласної військової адміністрації 6 квітня.

"Імпортозаміщення в дії", – прокоментували там.

Тим часом до знищеного та захопленого росіянами міста Лисичанськ доставили пересувний пункт "паспортного столу". Для пришвидшення процедури організували безплатний підвіз людей від будинку до місця здачі документів та отримання паспорта РФ, кажуть в ОВА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іран таємно передає Росії боєприпаси ‒ ЗМІ розвідали види та кількість

"За понад дев'ять місяців окупації у загарбників не вдалася спроба відкрити паспортний стіл в Лисичанську. Увесь цей час люди вимушені були їздити за вирішенням питань до Луганська. Тепер, коли так звані перепустки на "вибори" потрібно роздати якомога більшій кількості населення, в місто доставили пересувний пункт", – пояснили там.

За даними адміністрації, у так званій ЛНР знеструмлено майже 100 населених пунктів.

"Без дії – комунальні служби так званої ЛНР. Бо після березневої негоди без електропостачання там залишається 71 населений пункт", – підсумували в повідомленні.

20 жовтня 2022 року Європейський Союз запровадив санкції проти Ірану за постачання Росії ударних безпілотників задля використання їх проти України.

У листопаді офіційний Тегеран вперше публічно визнав постачання дронів-камікадзе РФ. Однак з обмовкою: безпілотники передали нібито до початку повномасштабної війни та в невеликих кількостях.

У грудні 2022 року Росія отримала від Ірану ще одну партію дронів, якими атакувала Україну. РФ передали 250 дронів Shahed 136, сказав президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «"Імпортозаміщення в дії": на Луганщині приторговують "молочкою" з Ірану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути