середа, 08 березня 2023 13:42

Іран таємно передає Росії боєприпаси ‒ ЗМІ розвідали види та кількість

Іран таємно передає Росії боєприпаси ‒ ЗМІ розвідали види та кількість
За даними ЗМІ, Іран таємно передає боєприпаси Росії. Фото: ipress.ua

Іран таємно передає Росії боєприпаси. Зокрема, на початку цього року РФ отримала близько 100 млн куль і 300 тис. снарядів для війни проти України.

Такі дані мають британські спецслужби, повідомляє Sky News.

За даними джерел видання у спецслужбах, вантажні судна Musa Jalil та Begey під російським прапором вийшли з іранського порту 10 та 12 січня. Вони йшли через Каспійське море та на кілька днів зупинялися біля берегів Туркменістану. А 27 січня кораблі зайшли в російський порт Астрахань, і залишили його лише 3 лютого.

Ці судна перевозили близько 200 контейнерів зі зброєю. Там, ймовірно, також були боєприпаси для реактивних систем залпового вогню, мінометів і кулеметів.

"Іран направив два вантажних судна, на борту яких було близько 200 нових морських контейнерів із боєприпасами для російських бойових дій в Україні", ‒ повідомило джерело видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія боїться купувати іранські ракети – ЗМІ

Загалом Іран міг передати РФ приблизно 100 мільйонів куль різного розміру ‒ 5,56 мм, 7,62 мм, 9 мм, 12,7 мм та 14,5 мм ‒ для пістолетів, автоматів та кулеметів.

У списку також є 40-мм гранати для гранатометів, 107-мм протитанкові ракети та мінометні снаряди різних розмірів, а також артилерійські ракети (130 мм, 122 мм та 152 мм) і бронебійні снаряди (115 мм та 125 мм).

На борту було близько 10 тисяч бронежилетів і шоломів. Щоб оминути санкції, Кремль заплатив за товар готівкою.

Цю інформацію прокоментував посол України у Великій Британії Вадим Пристайко. Він каже, що не здивований тим, що Іран постачає боєприпаси до РФ. Пристайко також закликав Ісламську Республіку припинити бути на "неправильному боці історії".

Водночас він додав, що цей факт наголошує на труднощах, з якими стикається Росія на полі бою, витрачаючи власні запаси боєприпасів проти українських військ.

Україна поскаржиться на Іран у Міжнародному кримінальному суді. Вимагатиме розглянути питання щодо надання Іраном Росії безпілотників, сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Водночас в Ірані знову переконують у своїй непричетності до постачання ударних дронів-камікадзе Росії, якими вона обстрілює Україну.

Зараз ви читаєте новину «Іран таємно передає Росії боєприпаси ‒ ЗМІ розвідали види та кількість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути