субота, 05 листопада 2022 11:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Іран офіційно визнав постачання дронів-камікадзе Росії

Іран офіційно визнав постачання дронів-камікадзе Росії
В уряді Ірану визнали постачання дронів-камікадзе Російській Федерації. Фото: gur.gov.ua

В уряді Ірану визнали постачання дронів-камікадзе Російській Федерації.

Однак, згідно з заявою міністра закордонних справ Хоссейна Амір-Абдоллахіяна, це було ще до початку повномасштабної війни та в невеликих кількостях. Про це пише IRNA.

"Щодо безпілотників – це правда. Ми надали Росії невелику кількість безпілотників за кілька місяців до війни в Україні", – заявив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія може ховати іранські дрони й ракети на Курській АЕС ‒ ГУР

Він додав, що Іран попросив у його українського колеги Дмитра Кулеби докази про те, що РФ використовує іранські дрони проти України.

"Якщо з'ясується, що Росія використала іранські безпілотники у війні проти України, ми не залишимося байдужими до цього питання. Наша позиція щодо війни в Україні – припинення війни, повернення сторін до переговорів та повернення біженців до своїх домівок", – сказав він.

Іран найближчим часом відправить Росії сотні нових дронів-камікадзе, якими Росія б'є по цивільній інфраструктурі України, а також тактичні балістичні ракети ближнього радіуса дії, за даними української розвідки та американського телеканалу CNN. У Сполучених Штатах Америки заявили: поки що немає підтверджень, що Іран передав ракети РФ.

Балістичні ракети, які Росія отримає від Ірану, ймовірно, розмістять на північному кордоні України. Україна не має захисту від них, заявив речник Повітряних сил України Юрій Ігнат.

Росіяни вже у листопаді можуть застосувати проти України іранські балістичні ракети малої дальності. Йдеться про ракети Fateh-110 та Zolfaghar SRBM. Це серйозна загроза для України, оскільки іранські ракети, на відміну від російських, є точнішими, заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

Зараз ви читаєте новину «Іран офіційно визнав постачання дронів-камікадзе Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути