пʼятниця, 04 листопада 2022 13:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія може ховати іранські дрони й ракети на Курській АЕС ‒ ГУР

Росія може ховати іранські дрони й ракети на Курській АЕС ‒ ГУР
Головне управління розвідки має інформацію, що росіяни використовують Курську АЕС для розміщення озброєння. Фото: gur.gov.ua

Російські військові використовують територію Курської АЕС та пов'язаних з нею підприємств для зберігання і обслуговування ракет.

Так, впродовж останніх кількох тижнів до підземних ангарів підприємства "Курськатоменергоремонт" в районі селища Іваніно Курської області військові завозили ракети до комплексів С-300. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноброни України.

А наприкінці жовтня до цих ангарів прибували цивільні вантажівки з іранськими номерами з невідомим вантажем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вони звільняться досить скоро" ‒ Байден зробив важливу заяву щодо Ірану

"Не виключено, що цей об'єкт підвищеної небезпеки, який безпосередньо наближений до Курської АЕС, використовується російськими ЗС у військових цілях. А саме ‒ для прихованого розміщення та обслуговування боєприпасів до ракетного озброєння та іранських БПЛА. Не виключається наявність у підземних сховищах іранських балістичних ракет", ‒ йдеться у повідомленні.

У ГУР наголошують, що ця інформація має стати предметом ретельної перевірки представниками міжнародних організацій. У першу чергу – Міжнародного агентства з атомної енергетики (МАГАТЕ).

До Росії 3 листопада прибув іранський літак Іл-76 із невідомим вантажем на борту. Розвантажували його в аеропорту Внуково, повідомляє управління стратегічних комунікацій ЗСУ. Там зазначають, що авіакомпанія Pouya Air, якій належить цей літак, має тісні зв'язки з Корпусом вартових ісламської революції (КВІР).

Іран розглядає можливість постачати Росії балістичні ракети для війни проти України на додаток до безпілотників, які Тегеран уже поставив. Такі плани Ірану є неприйнятними, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ 3 листопада.

Голова європейської дипломатії Жозеп Боррель звернувся до Ірану. Він закликав керівництво країни припинити постачання озброєння Росії для війни проти України, пише Spiegel з посиланням на заяву дипломата під час зустрічі міністрів закордонних справ країн G7.

Зараз ви читаєте новину «Росія може ховати іранські дрони й ракети на Курській АЕС ‒ ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути