Ексклюзиви
неділя, 03 квітня 2022 14:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Хтось не хоче їхати, когось обійде - скільки людей покинули Донеччину від початку повномасштабного вторгнення Росії

Хтось не хоче їхати, когось обійде - скільки людей покинули Донеччину від початку повномасштабного вторгнення Росії
suspilne.media Павло Кириленко сказав, скільки виїхало людей від початку повномасштабного вторгнення Росії

До війни в підконтрольній частині Донецької області було 1 млн 860 тис. жителів.

Зараз щонайменше 750 тис. не виїхали.

"Тільки потягами за цей час ми вивезли 122 тисячі осіб. Це без Маріуполя. Ми проводимо з людьми роботу: виїжджайте заздалегідь. Хтось не хоче, когось обійде ця ситуація. Коли ще ніхто не міг зрозуміти, що в Маріуполі така ситуація буде. Але ми бачили з півдня проривання, коли з Криму вони заходили. То першими потягами, які прийшли ввечері 24 і 25 лютого, виїхали лише 800 людей", - сказав в інтерв'ю suspilne.media керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

Найпроблемнішими населеними пунктами залишаються ті, що вздовж лінії розмежування. На півдні - Маріуполь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зухвалий крок може стати ремісією "бліцкригу" - Кириленко пояснив, чому військові не мають виходити з великих міст

"Він у блокаді, вони його можуть навіть обходити. Волноваський район. Волновахи немає, але позиції відійшли. І по тих позиціях ворог намагається рухатися, щоб просуватися в області, дійти до межі з Дніпропетровщиною. Авдіївка, Мар'янка, Красногорівка, Торецьк. Це вже межа з Горлівкою. Світлодарськ також. Це наближений Дебальцевський напрямок. Краматорськ здебільшого в тилу, але по ньому ракетні удари", - додав Кириленко.

Волноваський район на Доннеччині є стратегічним плацдармом для Росії. Такої думки керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

Волноваський район - це великі господарські угіддя, там майже 100 тис. жителів. Це невеликі населені пункти вздовж лінії розмежування. Частина з них зайнята. Частину ворог проходить, його відбивають.

Зараз ви читаєте новину «Хтось не хоче їхати, когось обійде - скільки людей покинули Донеччину від початку повномасштабного вторгнення Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути