Ексклюзиви
неділя, 03 квітня 2022 13:42

"Зухвалий крок може стати ремісією "бліцкригу" - Кириленко пояснив, чому військові не повинні виходити з великих міст

"Зухвалий крок може стати ремісією "бліцкригу" - Кириленко пояснив, чому військові не повинні виходити з великих міст
suspilne Війна в Україні: Павло Кириленко пояснив, чому великі міста не повині залишати українські військові після боїв

З жодного великого міста, тим більше з Києва, українські військові виходити не повинні ні в якому разі.

"Зухвалий крок може стати одразу "ремісією бліцкригу". Я чую з перехоплень, про що вони (окупанти: - Gazeta.ua) кажуть: "Ми не вміємо воювати, а вони вміють". І вони розуміють, що їм необхідно реабілітуватись. За рахунок Донбасу. Це очевидно, це логічно і це дуже-дуже ймовірно. Я б взагалі вже цю ймовірність до 100% підводив. З того, що зараз відбувається, яке йде вороже перегрупування, ми розуміємо, що це буде на Донбасі, і тому ми готуємося. Це факт", - сказав в інтерв'ю suspilne.media керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

Висновки з помилок вже зробили, які допустили облогу міст.

"Люди розповідали про те, як необхідно діяти, і що не спрацювало, і що повинно було спрацювати. Це вже розроблено на рівні держави. Наші пропозиції надані: як діяти в місті при блокаді, при окупації і при подальшій деокупації. Ми розуміємо, що бачить ворог, як він хоче рухатись, але ми також розуміємо, і така є велика вірогідність, що не тільки буде з кордонів Донецької і Луганської області іти, рухатись. Для того, щоб зробити план "великий Маріуполь". Таке у них є стратегічне бачення, яке ламається і розбивається ЗСУ", - сказав Кириленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Є стратегічним плацдармом для РФ - Кириленко пояснив, чому Волноваський район важливий для окупантів

Ворог використовуватиме паніку серед місцевого населення. Обстріли і ракетні удари також не виключають, зазначив Кириленко.

"Це жах, це страшно, люди в ситуації розбалансованості, коли вони бачать підготовку по місту. У Краматорську, в 200-тисячному місті, також доволі важко це контролювати, щоб не було зайвої паніки. І постійно проводити роботу, щоб люди розуміли: якщо ми цього не зробимо, то завтра буде вже пізно. Ми повинні розуміти, що ситуація може загострюватися", - наголосив очільник області.

Всі великі міста у Донецькій області перебувають під контролем Збройних сил України. Місто Волноваха зруйноване, сказав голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

Місто Волноваха, за яке точилися бої, два тижні тому, Збройні сили відійшли від вказаного населеного пункту. І зараз цього населеного пункту, як такого з його інфраструктурою не існує. Розбита більша кількість будівель.

Зараз ви читаєте новину «"Зухвалий крок може стати ремісією "бліцкригу" - Кириленко пояснив, чому військові не повинні виходити з великих міст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути