понеділок, 11 липня 2022 06:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Хоче ізолювати місто: аналітики США дізналися про плани РФ щодо Бахмута

Хоче ізолювати місто: аналітики США дізналися про плани РФ щодо Бахмута
Росіяни посилюють удари біля Бахмута – ISW. Фото: ілюстративне, Генштаб ЗСУ

Російська війська, ймовірно, посилюють артилерійські та ракетні удари на захід від Бахмута Донецької області.

Мета росіян – ізолювати місто від ліній комунікацій, повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) за підсумками 10 липня.

Хоч ворог і має "оперативну паузу", він бере участь в операціях, аби підготувати умови для майбутніх наступів, за даними аналітиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог накриває Донеччину з артилерії: фото наслідків

Зокрема, росіяни провели обмежену та безуспішну наземну атаку на північ від Донецька та обмежені розвідувальні операції на північний захід від Слов'янська.

ISW стверджує, що російське військове керівництво продовжує формувати спеціальні добровольчі загони та бойові організації приватних військових компаній, які частково складаються з старих чоловіків та злочинців.

Найгарячіша ситуація на Донеччині зараз у Нью-Йорку Бахмутського району. 10 липня ворожим ракетним ударом там пошкоджена крамниця та будинок. Обійшлося без постраждалих.

11 липня окупанти вкотре обстріляли і сам Бахмут. Вгатили по місту запалювальними боєприпасами. Внаслідок атаки згоріли сім будинків, повідомив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

Зараз ви читаєте новину «Хоче ізолювати місто: аналітики США дізналися про плани РФ щодо Бахмута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути