вівторок, 03 квітня 2018 23:30

Геращенко зробила пропозицію Росії щодо заручників

Геращенко зробила пропозицію Росії щодо заручників
Ірина Геращенко: "23 росіянина перебувають в українських в'язницях". Фото: УНІАН

Україна готова передати 23 громадян Росії, які відбувають покарання в українських в'язницях в обмін на українських заручників.

Про це сказала перший заступник голови Верховної ради, представник України у підгрупі з гуманітарних питань ТКГ Ірина Геращенко в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Сьогодні в українських в'язницях відбувають покарання за тяжкі злочини проти територіальної цілісності, суверенітету ті росіяни, які були затримані за участь у конфлікті під прикриттям так званих "ополченців". Але, очевидно, що це куратори, а не "ополченці", – сказала Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обмін Сенцова і Кольченка: повідомили, на кого поміняють українців

"Якщо російська сторона стверджує, що "нас там немає", то українська сторона говорить, що ні, ви тут є. І зараз 23 росіянина перебувають в українських в'язницях. Ми готові їх передати для звільнення українських заручників", – додала Геращенко.

4 квітня, відбудеться чергове засідання Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі, де учасники обговорять обмін полоненими.

Зараз ви читаєте новину «Геращенко зробила пропозицію Росії щодо заручників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути