четвер, 03 серпня 2017 01:30

Геращенко анонсувала переговори нормандської четвірки

Геращенко анонсувала переговори нормандської четвірки
Зустріч буде спрямована на підготовку переговорів лідерів держав. Фото: РБК

Перший заступник спікера Верховної Ради, представник України в Тристоронній контактній групі Ірина Геращенко анонсувала зустріч в "нормандському форматі" на рівні політичних радників в серпні.

Про це вона заявила в інтерв'ю, передає Інтерфакс-Україна.

Зустріч буде спрямована на підготовку переговорів лідерів держав.

"Зараз мова йде про зустріч особисто в серпні політичних радників президентів", - сказала вона.

Ключовими аспектами на переговорах стануть виконання досягнутих домовленостей лідерів "нормандської четвірки" в рамках нещодавньої телефонної розмови, але також і обговорення можливості проведення зустрічі на рівні глав держав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко озвучив основну вимогу на переговорах нормандської четвірки

"Я не виключаю, що гра Кремля полягає в тому, що Німеччина заходить в вибори, які у них в вересні, і можливо РФ намагається блокувати ці особисті зустрічі. Мені здається, що Росія намагалася поставити на паузу "нормандський формат", з огляду на вибори у Франції, з огляду на вибори в Німеччині, бо там потрібно відповідати на дуже неприємні питання, щодо ситуації з безпекою, щодо причетності російської армії і зброї до цього конфлікту", - припустила вона.

24 липня президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову у нормандському форматі з французьким колегою Еммануелем Макроном, канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Росії Володимиром Путіним. Співрозмовники вказали на важливість повного припинення вогню, виведення важкого озброєння і проведення розведення сил із цілодобовим моніторингом ситуації СММ ОБСЄ.

Зараз ви читаєте новину «Геращенко анонсувала переговори нормандської четвірки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути