Ексклюзиви
вівторок, 22 листопада 2022 07:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб ЗСУ повідомив останні новини з передової

Генштаб ЗСУ повідомив останні новини з передової
Російська армія обстрілює мирні населені пункти та позиції українських захисників. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби, 21 листопада, російська окупаційна армія продовжувала тероризувати Україну обстрілами.

Били ракетами, авіацією та артилерією по мирних містах та селах, повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 22 листопада.

"Окупанти не припиняють завдавати ударів по об'єктах промисловості, критичній інфраструктурі та помешканнях цивільного населення. Противник завдав дев'ятьох авіаційних, сімох ракетних ударів та здійснив понад 50 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Постраждали об'єкти цивільної інфраструктури в населених пунктах Комишуваха та Новотроїцьке Запорізької області", – йдеться у зведенні.

Зазначається, що на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках обстановка "без суттєвих змін". Ознак формування наступальних угруповань противника не виявили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свіжі карти бойових дій: в ISW показали, де наступають росіяни

"Республіка Білорусь і надалі підтримує збройну агресію Російської Федерації проти України, надаючи їй інфраструктуру, територію та повітряний простір. Зберігається загроза завдання противником ракетних та авіаційних ударів з території та повітряного простору Білорусі", – попередило командування.

Ворог не припиняє обстріли позиції наших військ та населених пунктів, що поряд з лінією зіткнення. Вгатив по позиціях в районі населеного пункту Рожковичі Сумської області.

"На Сіверському напрямку, у прикордонних районах Брянської та Курської областей, противник продовжує виконувати завдання з прикриття російсько-українського кордону, проведення демонстраційних і провокаційних дій", – додав в Генштабі.

Також окупанти намагаються утримати тимчасово захоплені території, зосереджують зусилля на стримуванні дій підрозділів Сил оборони України, здійснюють інженерне обладнання лінії оборони. На окремих напрямках продовжують вести наступальні дії, ведуть повітряну розвідку.

21 листопада підрозділи ЗСУ відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Стельмахівка на Луганщині та Спірне, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмут, Кам'янка, Опитне, Веселе, Первомайське, Красногорівка, Мар'їнка і Новомихайлівка Донецької області, повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Українська авіація протягом минулої доби завдала удару по району зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб ЗСУ повідомив останні новини з передової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути