понеділок, 21 листопада 2022 08:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Свіжі карти бойових дій: в ISW показали, де наступають росіяни
4

На Донбасі Збройні сили України продовжують відбивати атаки й штурми російських окупантів. Противник веде наступ на трьох напрямках.

Точаться важкі бої на лінії Сватово – Кремінна, свідчать свіжі мапи американського Інституту вивчення війни (ISW). Погодні умови впливають на бойові дії.

Міноборони РФ заявляло про завдання удару по скупченню українських військ у районі Новоселівського Луганської області. Перед цим у російському відомстві говорили про відбиття атак ЗСУ на населений пункт, тож ця заява може свідчити про просування українських сил.

Із початку контрнаступу на сході українські війська звільнили 12 населених пунктів у Луганській області.

В Донецькій області російські війська продовжували наступальні дії на Бахмутській та Авдіївській ділянках фронту
Фото: understandingwar.org
В Донецькій області російські війська продовжували наступальні дії на Бахмутській та Авдіївській ділянках фронту
В Донецькій області російські війська продовжували наступальні дії на Бахмутській та Авдіївській ділянках фронту
Ворог зберігає значну присутність сил на півдні Херсонської області

У Донецькій області російські війська продовжують наступ на Бахмутській та Авдіївській лініях фронту. Також окупанти проводили штурмові дії на західному донецькому напрямку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог рахує втрати: ЗСУ всипали окупантам на Луганщині

На південному фронті ворог продовжує перекидати частину сил зі східного (лівого) берега Дніпра на інші оперативні напрямки. Водночас росіяни зберігають значну присутність сил на півдні Херсонської області.

Нещодавній обстріл у тимчасово захопленому Енергодарі пошкодив інфраструктуру Запорізької атомної електростанції. Один російський "воєнкор" стверджував, що вогонь вели з території, контрольованої Росією, але більшість російських джерел звинувачують ЗСУ.

РФ не припиняє мобілізації на тлі повідомлень про відсіч ЗСУ та погані умови. 20 листопада Головне управління військової розвідки України проінформувало про плани російських спецслужб влаштувати фальшиві атаки на об'єкти критичної інфраструктури Білорусі, щоб змусити білоруських військових вступити у війну проти України. В ISW вважають, що вторгнення білоруських військ в Україну є малоймовірним.

Російські загарбницькі війська перед відступом з Херсона замінували майже всі кабінети у будівлі Служби безпеки України.

Росіяни під час відступу з Херсона поставили вибухові пристрої у лікарнях, квартирах та школах. Окупанти мінували не лише дороги, але й ті території, які необхідні для роботи соціальних служб.

Стало відомо про два підрива авто на мінах: в одному їхали працівники Укрзалізниці, в іншому – сім'я. В другому авто постраждала 11-річна дівчинка.

Зараз ви читаєте новину «Свіжі карти бойових дій: в ISW показали, де наступають росіяни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути