вівторок, 22 листопада 2022 07:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Відбиті атаки, катівня і знищені склади РФ: найголовніше зі зведення Генштабу

Відбиті атаки, катівня і знищені склади РФ: найголовніше зі зведення Генштабу
У населеному пункті Стрілкове Генічеського району на Херсонщині росіяни облаштували катівню на території бази відпочинку. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Українська авіація протягом минулої доби завдала удару по району зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

За минулу добу підрозділи Збройних сил України відбили атаки окупантів в районах населених пунктів: Стельмахівка на Луганщині та Спірне, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмут, Кам'янка, Опитне, Веселе, Первомайське, Красногорівка, Мар'їнка і Новомихайлівка Донецької області, повідомив Генеральний штаб ЗСУ вранці 22 листопада.

"Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за минулу добу уразили пункт управління, склад паливно-мастильних матеріалів, район зосередження особового складу, озброєння і військової техніки та станцію радіоелектронної боротьби російських окупантів", ‒ йдеться в повідомленні.

На Криворізькому та Херсонському напрямках противник удосконалює фортифікаційне обладнання та логістичне забезпечення передових підрозділів, що ведуть оборону. Ворог не припиняє артилерійських обстрілів позицій наших військ і населених пунктів на правому березі річки Дніпро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свіжі карти бойових дій: в ISW показали, де наступають росіяни

"У населеному пункті Стрілкове Генічеського району на Херсонщині на території бази відпочинку росіяни облаштували катівню, де утримують та піддають тортурам громадян України", ‒ звітує Генштаб.

Російські окупанти ведуть вогонь зі ствольної та реактивної артилерії по районах населених пунктів Антонівка, Зеленівка, Комишани та Музиківка Херсонської області.

Російські загарбницькі війська перед відступом з Херсона замінували майже всі кабінети у будівлі Служби безпеки України.

Росіяни під час відступу з Херсона поставили вибухові пристрої у лікарнях, квартирах та школах. Окупанти мінували не лише дороги, а й ті території, які необхідні для роботи соціальних служб.

Стало відомо про два підриви авто на мінах: в одному їхали працівники Укрзалізниці, в іншому – сім'я. В другому авто постраждала 11-річна дівчинка.

Зараз ви читаєте новину «Відбиті атаки, катівня і знищені склади РФ: найголовніше зі зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути