четвер, 29 лютого 2024 07:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб відзвітував про поточну ситуацію на фронті

Генштаб відзвітував про поточну ситуацію на фронті
На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 736-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Противник продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовує тактику терору, завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню по численних цивільних об'єктах.

Протягом минулої доби на фронті відбулося 99 бойових зіткнень, повідомив уранці 29 лютого Генеральний штаб Збройних сил України. Наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажуючи ворога вздовж усієї лінії фронту.

"Авіація сил оборони завдала ударів по восьми районах зосередження особового складу противника. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по пункту управління, двох районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, чотирьох артилерійських засобах, засобу протиповітряної оборони, станції РЕБ та ще по іншій важливій цілі противника", - звітує Генштаб.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проаналізували варіанти дій Путіна у відповідь на заклик невизнаного Придністров'я

На Куп'янському напрямку Сили оборони відбили дві атаки противника в районах населених пунктів Синьківка і Табаївка Харківської області.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито 12 атак противника в районах населених пунктів Терни, Ямполівка Донецької області та Білогорівка Луганської області.

На Бахмутському напрямку ЗСУ відбили дев'ять атак противника в районах населених пунктів Іванівське та Кліщіївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 25 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське, Невельське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки та Урожайного Донецької області, де ворог, 38 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку відбито атаку противника в районі східніше Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку ЗСУ продовжують утримання позицій та відбиття штурмів окупаційних військ. Попри значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Протягом минулої доби противник здійснив чотири безуспішних штурми позицій наших військ на лівобережжі Дніпра.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що з наразі не бачить ймовірності переговорів з російським диктатором Володимиром Путіним.

З президентом Росії наразі неможливо сідати за стіл перемовин, адже він не бажає чути нікого і нічого. Про це Зеленський сказав під час пресконференції за підсумками форуму "Україна. Рік 2024".

Він також заявив, що Україна не програє у цій війні, адже найважче було два роки тому. Президент наголосив, що у нас "немає альтернативи не перемогти".

Зараз ви читаєте новину «Генштаб відзвітував про поточну ситуацію на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути