неділя, 25 лютого 2024 18:28

Спецтема: Війна Росії проти України

"Хіба можливо говорити з глухою людиною?": Зеленський про переговори з Путіним

"Хіба можливо говорити з глухою людиною?": Зеленський про переговори з Путіним
Президент України Володимир Зеленський заявив, що з наразі не бачить ймовірності переговорів з російським диктатором Володимиром Путіним. Фото: скріншот

Президент України Володимир Зеленський заявив, що з наразі не бачить ймовірності переговорів з російським диктатором Володимиром Путіним.

З президентом Росії наразі неможливо сідати за стіл перемовин, адже він не бажає чути нікого і нічого. Про це Зеленський сказав під час пресконференції за підсумками форуму "Україна. Рік 2024".

"Хіба можливо говорити з глухою людиною? Чи можна говорити з людиною, яка вбиває своїх опонентів? Питання у юридичній та політичній площині. Ми запропонуємо майданчик, на якому він (Путін - Gazeta.ua) зможе погодитися з тим, що він програв цю війну, і що це була велика помилка (вона для нього маленька, а для нас - трагедія)", - зазначив глава держави.

Тому, наголосив Зеленський, повинна бути справедливість у цьому питанні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський про далекобійну зброю від Заходу: "Я знаходжусь в позитиві"

Він також заявив, що Україна не програє у цій війні, адже найважче було два роки тому. Президент наголосив, що у нас "немає альтернативи не перемогти".

"Що таке "Україна програє"? Нас не буде, не буде нашого існування. Нам точно не підходить такий фінал боротьби за своє життя", - зазначив він.

Втім, розвиток ситуації на полі бою, зокрема у питаннях втрат, залежить від партнерів та їхньої підтримки. Зеленський зауважив, що Путін наразі планує залишатися на чолі Росії до 2030 року.

"Ми б хотіли закінчити з ним раніше", - додав Зеленський.

Президент України Володимир Зеленський вперше озвучив втрати України на війні.

Так, з початку повномасштабного вторгнення Росії загинули 31 тисяча українських військових. Про це глава держави сказав під час пресконференції за підсумками форуму "Україна. Рік 2024".

У Росії втрати разом з пораненими складають близько 500 тис. військових, сказав Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «"Хіба можливо говорити з глухою людиною?": Зеленський про переговори з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути