вівторок, 17 грудня 2019 10:06

Генерал сказав, як діятимуть після розведення сил на Донбасі

Генерал сказав, як діятимуть після розведення сил на Донбасі
dt Розведення сил треба продовжити на інших ділянках

Процес розведення сил уздовж лінії розмежування на Донбасі слід продовжити. Для цього необхідно вибрати ще декілька "найбільш простих ділянок".

"Досвід попередніх трьох точок розведення у Станиці Луганській, Золотому і Петровському показує, що це доцільно, оскільки в цих районах не ведуться бойові дії, що не гинуть наші військовослужбовці. Вогонь стає малоефективним", – сказав "Обозревателю" екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко.

На думку Романенка, доти, доки сторони не домовляться про повне відведення незаконних збройних формувань з окупованої території Донбасу "за межі кордону" України і Росії, до-поки не буде вирішено питання з місцевими виборами, слід розводити сили на тих ділянках, де це можливо .

"Це треба робити послідовно", – переконаний він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пристайко анонсував чергове "перемир'я" на Донбасі

Романенко додав, що подібні кроки українська сторона повинна робити не тому, що про нове розведення сил заявили в терористичній "ДНР", а тому що саме така домовленість була досягнута між президентами України і Росії під час "нормандського саміту".

З початку цього дня російські окупаційні війська один раз обстрілювали наші позиції. Втрат з нашого боку немає. Та вчора, 16 грудня, внаслідок ворожих обстрілів один український захисник отримав поранення.

Зараз ви читаєте новину «Генерал сказав, як діятимуть після розведення сил на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути