вівторок, 17 грудня 2019 07:36

На фронті зміни: бойовики припинили масові обстріли

На фронті зміни: бойовики припинили масові обстріли
dt.ua Бойовики з початку дня обстріляли українськіпозиції лише раз

З початку цього дня російські окупаційні війська один раз обстрілювали наші позиції.

"Неподалік Новолуганського ворог стріляв з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї", - йдеться у повідомленні прес-штабу ООС.

Втрат з нашого боку немає.

Та вчора, 16 грудня, внаслідок ворожих обстрілів один український захисник отримав поранення.

16 грудня збройні формування Російської Федерації 5 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші підрозділи із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терористи ДНР вимагають обговорення змін до Конституції України

Один обстріл позицій українських захисників зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ". Це неподалік Кримського – з мінометів калібру 82 мм було випущено 20 мін.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" російські окупаційні війська здійснили чотири обстріли.

Організація з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) з вечора суботи по вечір неділі зафіксувала зменшення вибухів на Донбасі, порівняно з минулим звітом, до 190.

"Приблизно дві треті порушень режиму припинення вогню, зокрема майже всі вибухи, зафіксовано в районах на південний схід та південний захід від Світлодарська", - повідомили вчора у своєму звіті.

В Луганській області організація не помітила жодного вибуху.

Нове перемир'я на Донбасі оголосять 20 чи 21 грудня. Тристороння контактна група в Мінську має вирішити, в який час розпочнеться перемир'я.

Зараз ви читаєте новину «На фронті зміни: бойовики припинили масові обстріли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути