Ексклюзиви
понеділок, 16 грудня 2019 12:01

Терористи ДНР вимагають обговорення змін до Конституції України

Терористи ДНР вимагають обговорення змін до Конституції України
Бойовики планують на зустрічі у Мінську обговорити українське законодавство щодо Донбасу. Фото: facebook.com/pg/mva.gov.ua

Терористи ДНР вимагають, щоб зміни до Конституції України щодо особливого статусу Донбасу обговорювали з ними.

Так звана "влада Донецької народної республіки" запропонувала Україні обговорити поправки до Конституції з питання особливого статусу Донбасу, повідомляє ТСН.

Представниця ДНР в тристоронній контактній групі Наталія Ніконорова заявила, що Україна має узгоджувати зміни з терористами.

"Будь-які односторонні неузгоджені зміни до конституції [України] не можуть бути визнані виконанням комплексу заходів і є прямим і грубим порушенням домовленостей. Розраховуємо, що на найближчій зустрічі контактної групи в Мінську 18 грудня нам вдасться розпочати конструктивну діяльність за погодженням всіх правок в українське законодавство, що стосуються долі мільйонів жителів Донбасу", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політолог розповів, чим небезпечна ідея Зеленського щодо включення в переговори переселенців з Донбасу

Також Ніконорова додала, що не можуть бути "предметом торгу" зміни в українському законодавстві щодо особливого статусу: "Ми не визнаємо односторонньої децентралізації, яку намагається провести Київ, і наполегливо рекомендуємо припинити раз по раз підміняти положення комплексу заходів. Києву слід нарешті усвідомити, що особливий статус не є предметом для торгу - це важлива умова нашого подальшого мирного співіснування".

Верховна Рада продовжила ще на рік закон про особливий порядок місцевого самоврядування "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей", ухвалений у 2014 році. "За" проголосували 320 народних депутатів.

У Кремлі заявили, що зміни в Мінські угоди, так званий "Мінськ-3", можуть бути внесені тільки за умови участі "експертів" з так званих ДНР і "ЛНР".

Зараз ви читаєте новину «Терористи ДНР вимагають обговорення змін до Конституції України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути