понеділок, 16 грудня 2019 23:40

Пристайко анонсував чергове "перемир'я" на Донбасі

Пристайко анонсував чергове "перемир'я" на Донбасі
Пристайко: "Оголошення про припинення вогню буде 20 чи 21 грудня".

Нове перемир'я на Донбасі оголосять 20 чи 21 грудня.

"Стійке, постійне і всеосяжне припинення вогню. Оголошення (про припинення вогню) буде 20 чи 21 грудня. І ми побачимо, чи можливий подальший прогрес", – сказав міністр закордонних справ України Вадим Пристайко в інтерв'ю УНІАН.

Він нагадав, що Тристороння контактна група в Мінську має вирішити, в який час розпочнеться перемир'я.

"Тристороння контактна група уповноважена лідерами забезпечити це технічне рішення – скільки, коли, в який час і з якого моменту оголошується перемир'я, коли здійснюється верифікація Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ, потім, звичайно, ОБСЄ дається час, хоча би доба, на підготовку (їм треба мати достатньо екіпажів на місцях, технічні можливості, щоб перевірити), потім подається узгоджена дата… Ми планували десь ближче до 24-го числа. Лідери були більш обережні і попросили до кінця грудня, до 31-го", – заявив Пристайко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готові на дуже серйозні компроміси — Пристайко про обмін заручниками

9 грудня в Парижі відбувся саміт у "нормандському форматі" – зустріч лідерів Франції, Німеччини, України і Росії. Учасники домовилися про обмін утримуваними особами за форматом всіх на всіх та режим припинення вогню до кінця 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «Пристайко анонсував чергове "перемир'я" на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути