Ексклюзиви
четвер, 13 лютого 2020 12:22

Генасамблея ООН проведе спеціальне засідання щодо України

Генасамблея ООН проведе спеціальне засідання щодо України
Спецзасідання Генасамблеї ініціювала Україна. Фото:glavcom.ua

Генеральна асамблея ООН 20 лютого збереться на спеціальне засідання щодо ситуації на тимчасово окупованих територіях України.

Ініціювала це засідання Україна, повідомили у пресслужбі МЗС.

У дискусії візьме участь глава МЗС Вадим Пристайко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія скликає засідання Ради Безпеки ООН через "Мінськ"

Говоритимуть про різні питання щодо російської агресії, зокрема, в політичному, гуманітарному, економічному та соціальному вимірах.

У МЗС також назвали перевіреним трюком російської дипломатії ініціативу РФ скликати напередодні обговорення в Генасамблеї засідання Радбезу ООН, присвяченого Мінським угодам.

"Очікуваний, традиційний та перевірений трюк російської дипломатії, спрямований на розпорошення уваги світової спільноти, зміщення акцентів, формування паралельних політичних реальностей. Але українська дипломатія готова до такого сценарію", - заявили в МЗС.

Представники України також візьмуть участь в обох заходах і "з високих трибун ООН розкажуть світу про зусилля президента та уряду з відновлення миру на Донбасі".

Генасамблея ООН ухвалила резолюцію про мілітаризацію окупованого Криму, у якій є пункт про захоплені Росією ядерні об'єкти та інфраструктуру на півострові. За резолюцію "Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя (Україна), а також частин Чорного та Азовського морів" проголосували 63 країни, проти - 19, утримались - 66.

Зараз ви читаєте новину «Генасамблея ООН проведе спеціальне засідання щодо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути