пʼятниця, 02 червня 2017 13:00

Європейська делегація вражена наслідками обстрілів Широкиного

Європейська делегація вражена наслідками обстрілів Широкиного
Україна виступає за демілітаризацію Широкиного і збільшення кількості патрулів ОБСЄ.

Комісар Європейського Союзу з питань європейської політики сусідства і переговорів із розширення Йоханнес Ган разом із головою представництва ЄС в Україні Х'югом Мінгареллі відвідали селище Широкине Волноваського району Донецької області.

Про це повідомила представниця України в Тристоронній контактній групі з питань врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Європейська делегація вражена наслідками обстрілів Широкиного, яке не підлягає відновленню. І таких населених пунктів, які не підлягають відновленню - 8 у Донецькій області. Україна виступає за демілітаризацію Широкиного і збільшення кількості патрулів ОБСЄ. Я вірю, що кожен візит на Донбас наших європейських партнерів додає аргументів щодо санкцій проти РФ, яка принесла горе і смерть на цю прекрасну землю", - резюмувала Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як виглядає війна: постапокаліптичне Широкине на фото

Йоханнес Ган відвідає Маріуполь і Дніпро.

З початку доби бойовики 28 разів порушили умови перемир'я, обстрілюючи українських військових з озброєння, забороненого Мінськими угодами.

Зараз ви читаєте новину «Європейська делегація вражена наслідками обстрілів Широкиного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути