середа, 16 січня 2019 20:06

"Доводилося включати волю, щоб подолати відразу" - військовий пошуковик

"Доводилося включати волю, щоб подолати відразу" - військовий пошуковик
Ігор Слюсар у рамках місії "Чорний тюльпан" у 2014-2015 роках займався розшуками та евакуацією загиблих на Донбасі. Фото: надане Ігорем Слюсарем

Земля на Донбасі - це не чорнозем або глина, а частіше -кам'яниста порода. На деяких позиціях траншеї риють спецтехнікою.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" розповів пошуковик Ігор Слюсар. В рамках місії "Чорний тюльпан" він у 2014-2015 роках займався розшуками та евакуацією загиблих на Донбасі.

"Лопата не допомагала. Бачили позиції, де траншеї рили спецтехнікою. Часто вбитих або залишали на землі або злегка присипали: в бліндажах, артилерійських щілинах, одиночних окопах. Багато залежало й від людей. 2014 року вивезли три тіла з кладовища в районі Амвросіївки на Донеччині. Хлопців поховав місцевий сільський голова. Хоча бойовики йому й погрожували", - сказав він.

Спочатку волонтер працював з тілами через місяць - два після загибелі. Згодом - з тими, які загинули 1-2 дні тому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ліва половина тіла ціла, а правої - немає" - волонтер про пошуки загиблих на Донбасі

"Одна справа, ти викопуєш останки з землі, інша - тіла щойно загиблих. Це запахи, розкладання. Доводилося включати волю, щоб подолати відразу", - згадав пошуковик.

Повне інтерв'ю з Ігорем Слюсарем читайте в журналі "Країна" від 17 січня.

Зараз ви читаєте новину «"Доводилося включати волю, щоб подолати відразу" - військовий пошуковик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути