Ексклюзиви
понеділок, 14 грудня 2020 12:07

"Донбас для Путіна - розмінна монета" - ексглава МЗС

"Донбас для Путіна - розмінна монета" - ексглава МЗС
Предметом торгів будуть: стратегічна стабільність, енергоносії, санкції та Україна як така. Фото: Reuters

У влади України немає спільної позиції стосовно планів щодо Донбасу. Тоді як для президента РФ Володимира Путіна ця територія - розмінна монета.

Про це заявив колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін в ефірі каналу "Україна 24".

"Без єдності політичних сил всередині країни та без якогось чесного діалогу з суспільством ніякого руху вперед не буде. Це добре розуміють і в Москві, і добре розуміють наші друзі та партнери. Тому зараз все перебуває у стані напівстагнації. Усі очікують на нову американську адміністрацію, прекрасно розуміючи, що основні важелі в руках Вашингтону. Очікують, як США побудує стратегію та обговорюватиме її з ЄС. А потім почнеться жорстка торгівля. Путін до неї активно готується. Лобісти ходять Вашингтоном гуртом і в роздріб. Предметом торгів буде точно не Донбас, оскільки для Путіна це розмінна карта, монета. Предметом торгів будуть: стратегічна стабільність, енергоносії, санкції та Україна як така", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ не пустить миротворців ОБСЄ на Донбас – Клімкін

Україна разом із партнерами зірвала спробу легітимізувати представників ЛДНР шляхом виступу на засіданні Ради Безпеки ООН. Західні країни відмовилися від участі в російській ініціативі, а ООН навіть не транслювала подію на офіційних ресурсах.

Зараз ви читаєте новину «"Донбас для Путіна - розмінна монета" - ексглава МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути